Къща остров Света Анастасия


Бургас, остров Света Анастасия

Бургас, остров Света Анастасия

Къща остров Света Анастасия, Бургас разполага с леглова база от 9 места.

Стаи за гости Света Анастасия се намират на едноименния остров на 4 морски мили от град Бургас. До острова се стига с корабче от Магазия 1 на пристанището в града.

Кораб Анастасия пътува в месеците Май - Септември с часове: 10:00, 13:30, 17:00. А през Април до Декември в почивните дни и по заявка. Цена на двупосочен билет - 14 лв. За учащи и пенсионери - 10 лв. Деца от 3 до 7 години 3 лв. Нужна е предварителна резервация на описаните телефони.

Можете да акостирате на острова и с частен плавателен съд (дължи се такса от 3 лв на човек). Лодката може да домува на острова за през нощта. Предварително обаждане по телефон.

Стаите за гости са пет на брой и са разположени в две отделни сгради - Малка манастирска сграда и Голяма манастирска сграда, които в миналото са били част от островния манастирски комплекс.

Малката сграда разполага с уютна всекидневна на първия етаж, както и две самостоятелни двойни стаи, намиращи се на втория етаж. И двете стаи са със самостоятелен санитарен възел, а обстановката им успешно съчетава домашния уют и духа на миналото.

Голямата сграда предлага възможност на гостите да се върнат стотици години назад във времето и да се потопят в атмосферата на легендарния манастир, преспивайки в автентични монашески килии. Стаите се намират на първия етаж – всяка с отделен санитарен възел и уникална обстановка, препраща своя гост в тайнственото монашеско минало на манастира. Автентичните икони и аксесоари, както и специално подбраните мебели, ще направят престоя ви истинско приключение.

За гостите на острова работи бистро от 9:30 за закуска (влиза в цената за нощувка) до 19:30 за вечеря. По заявка организираме лични и корпоративни събития.

В случай на вятър над 8 метра в секунда и вълнение на морето над 2 бала, пътуванията до острова се отменят. Затова преди да тръгнете към нас се обадете за актуална информация. В случай, че сте на острова и времето се развали правим спасителна акция с помощта на Морска Администрация или военните.

  • екскурзовод
  • отопление
  • хладилник
  • интернет
  • баня/тоалетна
  • тераса
  • изглед
  • дом. любимци
тип места
стандартна стая 1
стандартна стая 2
лукс стая 2

Внимание! Местоположенията се въвеждат от хотелиерите. Почивка.бг не носи отговорност за некоректно зададени местоположения.